Het weer was vandaag prima voor de Tour de Schalkwijk. Jammer dat de windrichting tegen was op de Lekdijk, maar gelukkig was hij niet zo hard als gisteren. De etappe was lang en er moest nog flink gereden worden door veel renners om net dat felbegeerde plaatsje in het algemeen klassement te bemachtigen.
De zaterdag is niet geheel vlekkeloos verlopen. Er liepen nogal wat kettingen van de fiets, Mara van Ramselaar viel samen met Julia Bos, die de rit van vandaag niet uit kon rijden. Roan Odijk had een flinke dip , waar Sanne Vendrig dankbaar gebruik van heeft gemaakt. Eva Windhorst was ook vandaag ziek, maar Gino Vulto zag ik gelukkig weer fris aan de start. Hij kwam vandaag als 65e renner over de streep.
In de voorhoede was het vechten om de 3e plaats. Er zijn nog veel renners die die podiumplaats willen bezetten, maar het lijkt erop dat er geen van de renners oppermachtig was. Toch was het Bas van Dijk die vandaag de hoogste ogen gooide voor die 3e plek. Het blijft morgen spannend!
De kopgroep was groot en namen als Marit Zeldenthuis, Jesper Seelen, Freek van Zijl, Sander Sturkenboom , Joris Sturkenboom , Danielle Verhoef en Sep de Kruif kunnen ook genoemd worden. Het blijft morgen nog spannend .
Ook in het meisjesklassement zijn nog niet alle plaatsen verdeeld. Carmen Seelen en Doran van Veenendaal fietsten heel knap voorin de kopgroep over de streep. Renske van Schaik had haar krachten iets te vroeg verspeeld en moest genoegen nemen met een positie achter in de kopgroep.
Grote Verrassing was Olivier Kuijk die zich in de strijd om de witte trui gaat mengen. Samen met Leon van Verseveld moet hij morgen uit gaan maken wie er op het schavot staat. Hij lijkt nu goed te weten hoe de tour de Schalkwijk werkt. Werd hij eerst rondom de 70e plaats gesignaleerd, vandaag bereikte hij glansrijk de 34e plaats.
Jens Kroon is weer wat gestabiliseerd, maar Jens Grotenbreg blijkt op dit moment toch de sterkste 8-9 jarige renner te zijn.
Hoe zit het met de rode trui? 1e was Mees Uijttewaal en heel slim kwam Renske van Schaik als 2e over de streep, gevolgd door Carmen Seelen. Als ik nu goed geinformeerd ben dan zouden Bjorn de Klerk en Renske van Schaik een podiumplek hebben weten te bemachtigen, naast de oppermachtige Mees Uijttewaal.
Het bergklassement is niet elke keer gewonnen door Mees Uijttewaal. Joris Sturkenboom won de eerste dijk, maar bij het tunneltje was Mees toch weer de eerste. In het algemeen klassement staan Bas van Dijk en Bjorn de Klerk naast hem op het podium.
De Bonussprint werd gewonnen door Bram van der Worp.
Het blijft een spannende tour de Schalkwijk, die morgen afgesloten gaat worden met de tijdrit. Dan worden de puntjes nog even op de i gezet en zal voor iedereen in Schalkwijk weer duidelijk zijn hoe het klassement van 2015 eruit ziet. Volgende week rust in het dorp.