Ook deze dag opent met heerlijk zomerweer, maar de stevige wind, op de lekdijk tegen het tourgeweld in, heeft vele renners flink op het tandvlees laten bijten. Vooral de HAD renners bleken hier niet tegenop gewassen te zijn en hebben hun 1eplaats hierdoor prijs moeten geven aan de Pro repair ploeg. Leken ze eergisteren nog oppermachtig, nu moet er echt alles uit de kast gehaald worden om 35 seconden goed te maken! Een simpel optel sommetje leert ons dat er in één rit dus 55 seconden in het voordeel van de Pro repair ploeg op de teller is komen te staan.
Vooral Carmen Seelen en Mees Uijttewaal hebben knap gefietst vandaag. Mees kwam met ruim een halve minuut voorsprong op de kopgroep binnen en niemand was in staat deze prestatie te evenaren.  Bjorn de Klerk en Bram van der Worp  voerden de kopgroep aan, gevolgd door Bas van Dijk, Jesper de Klerk, Kaylee Schwüste en Renske van Schaik. Carmen Seelen kwam als 8e over de streep, keurig met de kopgroep mee.
De grote vraag was waar Doran van Veenendaal gebleven was. Zo’n sterk meisje met een gezonde drive! Ze bleek last van hyperventilatie gehad te hebben, maar herstelde zich toch weer waardoor ze in de tweede groep toch de leiding op zich nam. Dit lijkt desastreuse gevolgen te hebben voor het podium van de meisjes, maar…..er gebeuren in de tour altijd dingen die op wonderen lijken, dus niet getreurd.
Sep de Kruijf heeft zich vastgebeten aan het wiel van Doran en kwam als 10-jarige renner als 10e over de streep. Freek van Zijl had even het idee dat hij aan het mountainbiken was. Hij raakte van de weg af, kon niet zo snel terug naar het asfalt en koos eieren voor zijn geld door gewoon door te buffelen door het hobbelige gras, totdat zijn kans kwam om terug het parcours op te sturen.  Voor Jesper Seelen liep zijn rit iets minder fortuinlijk omdat hij een val moest incasseren die echter vliegensvlug op te lossen was. Toch langer over de rit gedaan dan ingecalculeerd. Ook Cindy Sturkenboom had meer last van de wind dan de gemiddelde renner waardoor ze als 27e binnen kwam
Kijken we naar het 8-9 jarige klassement, dan zien we dat Jens Kroon grote problemen gehad moet hebben tijdens de rit. Hiermee is de anders zo pijlsnelle HAD renner ook nog eens zijn witte trui kwijt. Hier pakt Jens Grotenbreg , van de Pro repair ploeg het stokje over en slaat een gat van 1.52 minuten. Jens Kroon zal morgen vuur moeten vreten om dit nog weer een andere wending te geven.
Femke Mandersloot begon wat onzeker met deze rit maar herstelde zich keurig.
De Bokkersploeg heeft een aderlating moeten doen omdat de gecontracteerde Gino Vulto niet aan de start verscheen. Er is tot op heden voor mij geen duidelijkheid over de oorzaak hiervan, maar mogelijk weten we morgen meer. Ook de jarige Eva Windhorst was vandaag afwezig. Dit vanwege ziekte.
Kortom, de Pro repair ploeg heeft goede zaken gedaan ten koste van vele HAD renners. Morgen moet de ontknoping voor het ploegenklassement een feit worden en alle HAD renners moeten diep gaan, want Pro repair zal niets cadeau geven!